İZMİR’DE 35. AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27 Eylül 2022

     Ahilik kültürünün tanıtılması ve bu kültürün esnaf ve sanatkarlarca yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamalarının 35 incisi ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  Bu kapsamda, 13.09.2022 tarihinde Konak Meydanında tertip edilen kutlama programına İzmir Vali Vekili Sayın Hulusi DOĞAN, İzmir Vali Yardımcısı Sayın Hikmet DENGEŞİK, İzmir İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet ŞAHNE, Konak Kaymakamı Sayın Gökhan GÖRGÜLÜASLAN, İl Müdürümüz Sayın M. Çağrı ERGÜNEN, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya MUTLU ile birlikte ilimiz kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti, iş dünyası ile esnaf ve sanatkarlar odaları ile diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağlamıştır. İzmir Kemeraltı Çarşısında kortej yürüyüşü ile başlayan programda ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları tarafından Konak Meydanında kurulan standlar ziyaret edilmiş, canlı gümüş esnaf heykeller ve şed kuşatma tiyatro gösterisi izlenilmiş ve akabinde protokol konuşmaları gerçekleştirilmiştir.
  İlimizde Yılın Ahisi olarak seçilen lokantacı İbrahim ÇELİK’e, Kalfası seçilen oto tamircisi Burhan CEYLANER’e ve Çırağı seçilen kuyumcu Tolga AKSOY’a protokol üyeleri tarafından özel kıyafetleri giydirilmiştir. Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Sayın Necmettin ERKAN’ın ilimizde yılın ahisi, kalfası ve çırağı olarak seçilenlere göndermiş olduğu kutlama yazıları İl Müdürümüz M. Çağrı ERGÜNEN tarafından takdim edilmiştir. Haber ve Fotoğraf alanında düzenlenen yarışmada dereceye giren yarışmacılara ve jüri üyelerine plaketler verilmiştir.
  Yine söz konusu hafta etkinlikleri kapsamında 15.09.2022 tarihinde ilimiz Dikili ilçesinde benzer etkinliklerle kutlamalar gerçekleştirilmiştir.